15 Ιαν

Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι,

όλες και όλοι που συμμετείχαν με ανακοινώσεις, συμπόσια, αφίσες και εργαστήρια στο 11ο Συνέδριο της ΟΜΕΡ μπορούν να υποβάλουν τα πλήρη κείμενα των εργασιών τους προς διπλή τυφλή κρίση από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.
περισσότερα...
08 Ιαν

Αγαπητά μέλη της ΟΜΕΡ Ελλάδος,
σας ανακοινώνουμε τη σύσταση σε σώμα της Διοικούσας Επιτροπής ΟΜΕΡ Ελλάδος για τη διετία 2017-2019, όπως αυτή προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών της 2ας Δεκεμβρίου 2017 και οριστικοποιήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των εκλεγμένων μελών στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

περισσότερα...
01 Δεκ

70η Παγκόσμια Συνέλευση και Συνέδριο της ΟΜΕΡ - https://konference2018.omep.cz/home

Αγαπητοί συνάδελφοι

Εκ μέρους της Τσεχικής Εθνικής Επιτροπής OMEP, έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην Παγκόσμια Συνέλευση και το Συνέδριο της OMEP στην Πράγα της Τσεχίας.

περισσότερα...
30 Νοε

Απολογισμός έργου Διοικούσας Επιτροπής Δεκέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2017

Πρόεδρος:
Ευφροσύνη Κατσικονούρη, Νηπιαγωγός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αντιπρόεδρος:
Σοφία Σαΐτη, Νηπιαγωγός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γραμματέας:
Ελένη Διδάχου, Νηπιαγωγός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμίας:
Στέλλα Δέλη, Νηπιαγωγός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δημ. Σχέσεις:
Αγγελική Βελλοπούλου, Νηπιαγωγός-ΕΔΙΠ ΤΕΕΑΠΗ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015 θα ήθελαν να ευχαριστήσουν συνολικά τα μέλη της ΟΜΕΡ Ελλάδος και ειδικότερα τα μέλη των ΔΣ των εν ενεργεία Παραρτημάτων της ΟΜΕΡ Ελλάδος για την υποστήριξή τους προς το έργο της Διοικούσας για τη διετία 2015-2017. Στη συνέχεια παρουσιάζεται συνοπτικά το έργο που επιτέλεσε η συγκεκριμένη Διοικούσα Επιτροπή για το χρονικό διάστημα που θήτευσε, και αναφέρονται οι στόχοι που θέτει για το μέλλον.

περισσότερα...
29 Νοε

DSC 1935 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο της ΟΜΕΡ, με Διεθνή Συμμετοχή και με τίτλο:

«Από εδώ και από παντού: εκπαιδευτικές αλλαγές και παιδαγωγικές πρακτικές για ένα  ανοιχτό σχολείο»
 
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και οργανώθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ και του University College London, Institute of Education, καθώς και με το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ).
περισσότερα...
26 Νοε

Δήλωση του 11ου Φόρουμ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 7-10 Νοεμβρίου 2017, Βρυξέλλες.

ΑΣ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εμείς, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Παγκόσμιο Σύμφωνο, σε οργανισμούς παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς και εθνικούς, και φορείς του ΟΗΕ, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αφιερώσει το 11ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο θέμα των παιδιών που στερούνται της ελευθερίας τους -συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που βρίσκονται υπό περιορισμό λόγω μετανάστευσης- και εναλλακτικών της κράτησης λύσεων.

Καλούμε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να λάβουν άμεσα μέτρα για τον τερματισμό της κράτησης παιδιών λόγω μετανάστευσης, διασφαλίζοντας ότι είναι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις της κράτησης. Όλα τα παιδιά της Ευρώπης αξίζουν φροντίδα και προστασία, ανεξάρτητα από το μεταναστευτικό τους καθεστώς. Ας εργαστούμε μαζί για να τερματίσουμε την κράτηση των παιδιών.

περισσότερα...
27 Οκτ

tat paramythia2Στα πλαίσια των Παράλληλων Δράσεων του 11ου Συνεδρίου της ΟΜΕΡ, την Κυριακή 5/11/2017 και στο χρονικό διάστημα από 11.45 μέχρι 12.45, θα πραγματοποιηθεί μικρή συναυλία με έργα της Τατιάνας Ζωγράφου.

 "10 τραγούδια για την αγάπη"

Συμμετέχουν Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο),
Τατιάνα Ζωγράφου (τραγούδι),
Δάφνη Πανουργιά (τραγούδι).
περισσότερα...
23 Οκτ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΟΜΕΡ και στην ιστοσελίδα του 11ου Συνεδρίου, το Βιβλίο Περιλήψεων των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της ΟΜΕΡ.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Βιβλίο Περιλήψεων πατώντας και στον ακόλουθο σύνδεσμο

14 Οκτ

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΟΜΕΡ και στην ιστοσελίδα του 11ου Συνεδρίου το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Εργασιών του 11ου Συνεδρίου με μικρές τροποποιήσεις και με την προσθήκη των τίτλων και συγγραφέων των αναρτημέων εργασιών.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατώντας και στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 

Σύντομα θα αναρτηθεί το Βιβλίο Περιλήψεων των Εργασιών του 11ου Συνεδρίου της ΟΜΕΡ.

09 Οκτ
afisha matrigona3
Στα πλαίσια της συνεχόμενης συνεργασίας του Κοινού Αφιερωματικού Έτους Ρωσίας-Ελλάδας 2016
η Επιτροπή Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής της Ρωσικής Ομοσπονδίας με
το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσίας στην Πάτρα και
το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων,
το Σωματείο των πολιτών τέως Ε.Σ.Σ.Δ. και των επιγόνων τους «Σογιούζ»,
την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσικής Ομοσπονδίας «Gosfilmofond»,
σε συνεργασία με
τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς,
την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της  Ελλάδας,
τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων,
υπό την αιγίδα της ΟΜΕΡ Ελλάδος και του ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών
 
προτείνουν την οργάνωση του Πολιτιστικού διήμερου εκδηλώσεων, αφιερωμένου στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και της Ρωσίας «Πολιτιστική κληρονομιά. Γνωριμία με την Ματριόσκα, Πλαγγόνα και Ματριγγόνα» και την προβολή των Ρωσικών ταινιών και παιδικών κινούμενων σχεδίων.
περισσότερα...
21 Σεπ
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
 
Στην 69η Συνέλευση και στο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΟΜΕΡ που πραγματοποιήθηκε στην Κροατία στις 20 Ιουνίου του 2017 αποφασίστηκε η διατύπωση της παρούσας δήλωσης και η δημοσιοποίησή της από όλες της Εθνικές Επιτροπές της ΟΜΕΡ στον κόσμο.
 
περισσότερα...
29 Ιουν

Σας ανακοινώνουμε ότι επεκτάθηκε η περίοδος προ-εγγραφών έως και 15 Ιουλίου 2017, ώστε να μπορέσουν όλοι και όλες οι ενδιαφερόμενοι/νες να εγγραφούν με χαμηλή τιμή στο 11ο Συνέδριο της ΟΜΕΡ.

Για τη φόρμα εγγραφής παρακαλώ δείτε εδώ http://www.omep.gr/ανακοινώσεις/176-φόρμα-εγγραφής-στο-11ο-συνέδριο-της-ομερ.html

Η εγγραφή στο Συνέδριο θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί μόνον όταν συμπληρωθεί η φόρμα εγγραφής και αποσταλεί ηλεκτρονικά μαζί με την απόδειξη καταβολής του ποσού εγγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο της φόρμας εγγραφής.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή
Website Συνεδρίου: http://omepgr2017.weebly.com
Ε-mail Εγγραφών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.